Huomasin kissallani outoa käytöstä.


Olin ollut poissa koko päivän ja tulin myöhään illalla kotiin eilen. Lapset väitti että kissa oli ollut ulkosalla koko päivän mutta sitten näin hänet, hän olikin sisällä. Todella myrtsin oloinen joten menin perässä katsomaan. Astuin rappusissa johonkin limaiseen nesteeseen ja kun olin pyyhkinyt sen pois menin kissan luo. Kissa makasi lattialla sellaisessa paikassa missä ei yleensä makaa ja oli ihan märkä ja limainen. Pepusta valui n.s. räkää. Sain pyyhkiä pois ja hän oli hyvin rauhallinen, suorastaan apaattinen. Kokeilin jalkoja ja selkää, ei mitään. Häntä rupesi lopulta piiskaamaan ympyrää mutta sain kuitenkin tutkia valmiiksi. En huomannut mitään ja vein hänelle vettä ja ruokaa. Ei edes kokeillut niitä.

Yöllä menin taas katsomaan, makas edelleen sivullaan ja katseli minua tarkasti. Oli ihan märkä taas, ja kun hän nousi ylös valui lisää. Ei haissut miltään.

Aamulla hiukan paremmassa kunnossa, mutta ei vieläkään syönnyt tai juonnut, eikä käynnyt pissalla. Yritti yöllä mutten löytänyt mitään laatikosta. Soitin lääkärille. Mentiin tutkimuksiin ja kissalle todettiin suliston tulehdus! Kuulemma ihan tavallinen. Kissa sai antibioottikuurin ja kana/raejuusto dietin noin viikoksi. Tabut olen saannut annettua muttei ruokaa eikä vettä. Edelleen vaan makaa joten lapset huolissaan, ja minäkin.

Toivotaan että paranee pian!

 

 Edit:

Kissalla oli suolisto tulehdus, sai 10 päivän kuurin ja on taas kunnossa.