Mikä riesa nämäkin on!
Alkukesästä löysin Fanny koiralta punkin ja poistin sen. Tarkkailin viikkoja jälkeenpäin ettei ilmaannu mitään rinkulaa ympäri haavaa, ei onneksi tullut mitään.

Päätin ostaa punkkipannat molemmille. Kävin apteekissa katsomassa mitä niillä oli tarjota ja kun löysin selosteesta ettei saa antaa penten lasten rapsuttaa koiraa eikä päästä uimaan niin totesin että minun koiriin ei sellaista pantaa tuu. Ostin lopulta yrttipannat molemille.

Fanny ei piitannut sen hajusta yhtään, mutta Hålli kettuterrierini sai siitä pahan päänsäryn. Kulki kuono maassa ja siristeli silmiään. Otettiin panta pois!

Lauantaina kun minulla oli koira sylissä löysin sen vatsaalueelta pienen pisteen jonka ympäri oli punainen rinkula. Ei suoranaista turvotusta ollut joten suljin pois ampiaiset ja totesin että no joo punkki se varmaan on ollut asialla.
Näytin naapurille joka on sairaanhoitaja ja hän sanoi että punkin puremalta näyttää.
Tänään menen näyttää koiraa eläinlääkärillä ja katsotaan mitä mieltä he ovat asiasta.

Mutta tuli tässä vaan mieleen että tarkempi pitää olla ja tutkia koiraa kunnolla joka lenkin jälkeen ja jälkiviisaana laitoin yrttipannan sille takaisin. Nythän se ei enää haisekaan niin vahvalle kun on lojunut kotona pöydällä.
Ajattelin koko ajan että Fannyn turkista en varmaan löydä punkin kun hänellä on niin paksu turkki ja että Hållilta taas löydän ne heti kun on valkoinen ja sileäkarvainen. Mutta väärässä olin, vatsaalueella missä ei edes ole paljon karvaa ollenkaan, siinä se oli. Toivotaan nyt vaan että olinkin väärässä ja pureman on tehnyt joku vihainen muurahainen!

Kaikesta huolimatta käytiin eilen jäljestämässä (verijälkeä) pitkästä aikaa. Että voi olla hauskaa nähdä miten koira oivaltaa ja tekee innolla työtä!
Koira oli ihan puhki ja loikoili mun kanssa riippukeinussa sen jälkeen!

EDIT:

Koira sai vastalääkkeen ja ei ilmannut mitään erikoista.